Gostivar

Arsimi - Образование - Eğitim

Презентација на учениците oд СЕOУ “Гостивар“ пред медиумите и раководството на училиштето

27.11.207 Учениците кои беа дел oд двoнеделнaтa размена вo детскoтo селo “Песталоци“ во Трoген, Швајцарија, ги претставија нивните активности и искуства кои ги стекнале на обуките вo детскoтo село. “На настан кoј што вчера се oдржa вo училиштетo, учениците гo поставија штандот кoј беше дел oд претставувањето на нашата држава вo Швајцарија така штo одблиску Read more about Презентација на учениците oд СЕOУ “Гостивар“ пред медиумите и раководството на училиштето[…]

Учениците од Чегране организираа “Годишен пазар”

28.12.2017 Учениците, родителите и наставниците од Основното училиште “Перпарими” ја реализира активноста наречена “Годишен пазар”, при што заеднички имаа подготвено традиционални јадења и творби, кои беа изложени за продажба на пазарот. Директорката на училиштето, Зеќије Муслиу вели дека целта на оваа активност е да се мотивираат учениците, во соработка со родителите и наставниците да се Read more about Учениците од Чегране организираа “Годишен пазар”[…]

Учениците Cegrane студентите беа известени за штетите предизвикани од пушењето

28.12.2017 Во просториите на ОУ “Перпарими” село Черане, се одржа предавање на тема: “Пушењето – негативни страни“, при што учениците од ова училиште се информираа за негативните последици од пушењето. Активноста ја реализираа Еко-групата на училиштето во соработка со Општинската организација на Црвен крст – Гостивар, а говорот предавање одржа психологот Емрие Зеќири. “Преку ова Read more about Учениците Cegrane студентите беа известени за штетите предизвикани од пушењето[…]

Информативен состанок со директорите и пом/директорите на јавните училишта

01.12.2017 Во просториите на Општина Гостивар, претставници од општинската администрација одржаа информативен состанок со директорите и пом/директорите на основните и средните училишта. На состанокот, управниците на училиштата беа информирани за начинот на финансирање на училиштата, раководењето и конкретнитечекори што треба да се преземат за што поуспешен напредок во образовниот процес и во воннаставните активности. Одговорната за образование при Општина Гостивар, г-ѓа Аслијан Снупче ги информираше присутните дека општината ќе им даде максимална поддршка на образовните институции, Read more about Информативен состанок со директорите и пом/директорите на јавните училишта[…]