Gostivar

Arsimi - Образование - Eğitim

Prezantim i nxënësve të SHMEK “Gostivar”para mediave dhe udhëheqësisë së shkollës

27.11.207 Nxënësit të cilët ishin pjesë e shkëmbimit dyjavor “Pestaloci” – Trogen të Zvicrës, i prezantuan aktivitetet dhe përvojat që i kanë fituar në trajnimin në fshatin e fëmijëve. “Në ngjarjen e cila dje u mbajt në shkollën tonë, nxënësit e vendosën stendën që ishte pjesë e përfaqësimit të vendit tonë në Zvicër ashtu që Read more about Prezantim i nxënësve të SHMEK “Gostivar”para mediave dhe udhëheqësisë së shkollës[…]

Nxënësit e Çegranit organizuan “Treg vjetor”

28.12.2017 Nxënësit, prindërit dhe mësimdhënësit e Shkollës fillore “Përparimi” realizuan aktivitetin e radhës të quajtur “Tregu vjetor”, me ç’rast bashkërisht kanë përgatitur punime dhe ushqime tradicionale, të cilat u ekspozuan për shitje në treg. Drejtoresha e shkollës, Zeqije Musliu thotë se qëllimi i këtij aktiviteti është motivimi i nxënësve, që në bashkëpunim me prindërit dhe Read more about Nxënësit e Çegranit organizuan “Treg vjetor”[…]

Nxënësit e Çegranit u njoftuan me dëmet që shkakton pirja e duhanit

28.12.2017 Në mjediset e Shkollës Fillore “Përparimi” të fshatit Çegran, u mbajt ligjëratë në temë: Duhani, anët negative, me ç’rast nxënësit e ciklit të lartë të kësaj shkolle u njoftuan me pasojat negative që shkakton pirja e duhanit. Aktiviteti u realizua nga Eko-grupi i shkollës në bashkëpunim me Organizata Komunale e Kryqit të Kuq – Read more about Nxënësit e Çegranit u njoftuan me dëmet që shkakton pirja e duhanit[…]

Program festiv për fëmijët me nevoja speciale nga Gostivari

22.12.2017 Me iniciativë të kryetarit të Komunës së Gostivarit, me mbështetje të restorantit “Vita Abi” dhe në bashkëpunim me Qendrën ditore, paralelet speciale, këngëtarëve dhe sportistëve gostivaras, sot u organizua një drekë e përbashkët e shoqëruar me program festiv për fëmijët me ngecje në zhvillim. “E organizuam këtë event modest por shumë domethënës, që të Read more about Program festiv për fëmijët me nevoja speciale nga Gostivari[…]

“Stop gjuhës së urrejtjes” – shpërblehen veprat më të mira

Në Shkollën e Mesme Teknike Komunale “Gostivar” u hap dje ekspozita me fotografi të nxënësve të shkollave të mesme me temë “Jeto në harmoni me të tjerët”. Aktiviteti është pjesë e projektit preventiv-edukativ “Thuaji JO gjuhës së urrejtjes”, bartës të të cilit janë Komuna e Gostivarit, Sektori për preventivë pranë SPB-Tetovë dhe OSBE-ja. Në ekspozitë Read more about “Stop gjuhës së urrejtjes” – shpërblehen veprat më të mira[…]

Në Ditën e Arsimit Turk, u promovua rikonstruktimi i plotë i SHF “M.K. Ataturk” – Gostivar

21.12.2017 Me rastin e Ditës së arsimit turk në Maqedoni, me një solemnitet madhështor në prani të funksionarëve të lartë shtetërorë nga Turqia dhe Maqedonia, u bë sot promovimi i rikonstruktimit të plotë të Shkollës fillore “Mustafa Kemal Ataturk” në Gostivar. Inaugurimin, me prerje simbolike të shiritit, e bënë kryetari i komunës së Gostivarit, Arben Read more about Në Ditën e Arsimit Turk, u promovua rikonstruktimi i plotë i SHF “M.K. Ataturk” – Gostivar[…]

Nxënësit e dalluar të gjimnazit, qëndruan dhjetë ditë në Bursa të Turqisë

15.12.2017 Në kuadër të Programit Erazmus plus, gjashtë nxënësit më të dalluar dhe më meritor të gjimnazit të Gostivarit, të udhëhequr nga profesoresha Arbena Solejmani, prej 2 deri më 12 dhjetor qëndruan në Bursa të Turqisë. Nxënësit shqiptarë, maqedonas dhe turq nga Gostivarit morën pjesë në aktivitetit e organizuar me temë “All start with Music” Read more about Nxënësit e dalluar të gjimnazit, qëndruan dhjetë ditë në Bursa të Turqisë[…]

Ekonomistët e rinj nga Gostivari në trajnim dyjavor në Zvicër

04.12.2017 Një grup prej gjashtëmbëdhjetë nxënësish dhe dy supervizorë nga Shkolla e Mesme Ekonomike “Gostivar” janë në trajnim dyjavor në Zvicër. Qëndrimi realizohet në kuadër të projektit Implementimi i Konventës për të Drejtat e Fëmijës, organizuar nga Koalicioni i organizatave rinore SEGA, në të cilin shkolla është përfshirë që nga viti 2012. Në kuadër të Read more about Ekonomistët e rinj nga Gostivari në trajnim dyjavor në Zvicër[…]

Komuna e Gostivarit e shënoi Ditën ndërkombëtare të personave me nevoja speciale

04.12.2017 Me rastin e 3 dhjetorit – Ditës ndërkombëtare të personave me nevoja speciale, një delegacion i Komunës së Gostivarit vizitoi Qendrën ditore për përkujdesje të fëmijëve me nevojaspeciale dhe paralelen speciale në SHF “Ismail Qemali”, duke ndarë dhurata simbolike për fëmijët që i frekuentojnë ato. Përgjegjësja e Sektorit për veprimtari publike, znj. Aslijan Snopçe tha se komuna e Gostivarit, ashtu siç dëshmoi që Read more about Komuna e Gostivarit e shënoi Ditën ndërkombëtare të personave me nevoja speciale[…]

Takim informativ me drejtorët dhe ndihmës drejtorët e shkollave publike

01.12.2017 Në mjediset e Komunës së Gostivarit, përfaqësues të administratës komunale realizuan një takim informativ me drejtorët dhe ndihmës drejtorët e shkollave fillore dhe të mesme. Në takim, drejtuesit e shkollave u infromuan në lidhje me mënyrën e financimit të shkollave, menaxhimin dhe hapat konkret që duhet ndërmarrë për mbarëvajtje sa më të sukseshme të procesit Read more about Takim informativ me drejtorët dhe ndihmës drejtorët e shkollave publike[…]